Publicaties

Diverse publicaties:

Januari 2024. Het Gezeefde Gedicht. Lees hier verder.
Oktober 2023. Tweede prijs behaald bij de 28e Poëzieprijs Boontje met het gedicht “Ze vraagt niet meer”. Het gedicht is opgenomen in de verzamelbundel.
Februari 2023. Publicatie in De veerman, Tijdschrift voor West- en Noord-Europese literatuur en kunst uitgegeven door Romain John van de Maele. In het februari nummer van dit jaar (nummer 6) is het gedicht Eldorado opgenomen met een vertaling in het Zweeds door Jimmy Fredriksson. Alle nummers van De veerman kunnen online worden gelezen door bemiddeling van de Hendrik Conscience Erfgoedbibliotheek. Je kunt ze lezen door op deze Link te klikken.
Eindejaarsgedicht 2022 op Meander “Wat ontbreekt”. Het gedicht is hier te lezen.
“De zoon en de nacht” in We leerden kijken door een ander licht, een uitgave van Literair Zeist.
Poemtatabundel 2022 met het gedicht “Smet”.
Expositie ‘Op de Ruiten: WATER’. Hier verder te lezen.
Gedicht  “Drift“ geplaatst op het Willem Wilminkplein Enschede, in samenwerking met de DIE Dichters (Dichters in Enschede).
Met twee gedichten in de bloemlezing “En dat was kennis, zeg je dan” met de beste nieuwe wetenschapspoëzie. “De kleur van waarheid” en “Hypothese”. De bundel is hier te bestellen. De lezer wordt in zes thematische afdelingen meegenomen van bijtende wetenschapswaakhonden tot een haiku voor Pluto. Deze bundel is samengesteld ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en –communicatie Nederland (vwn). De beste, mooiste, origineelste, grappigste en meest ontroerende inzendingen van een wedstrijd zijn verzameld, aangevuld met werk van dichters als Anna Enquist, Jean Pierre Rawie, Elly de Waard, Esther Jansma, Ingmar Heytze, Sander Meij, Maarten Doorman en Arnoud van Adrichem. Op zaterdag 21 mei heeft Frits Spits aandacht besteed aan deze bundel in de Taalstaat.
Nominatie Amsterdam UMC Poëzieprijs met het gedicht “Niet jouw bed”. De paperback is hier verkrijgbaar.
Expositie “Kleurrijk”. De catalogus is hier gratis te downloaden.
Twee gedichten in “In donzen dromen”. Dit zijn de 100 beste gedichten uit de Gedichtenwedstrijd 2020. De bundel is hier verkrijgbaar.
Verzamelbundel “Mijn overbuurvrouw is een meeuw”. Deze bundel met coronagedichten is samengesteld en uitgegeven door voormalig Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja en en Wim van Til van het Poëziecentrum.
Dichters in de Prinsentuin 2020 met een gedicht in de VERS app.
Gedicht naar aanleiding van de scheepsramp met containerschip MSC Zoe. Het gedicht is hier te lezen;
Stadsgedichtenbundel Nederland/Vlaanderen 2019
Diverse bundels Elly Blom Poëziewedstrijd;
Bundel bekroonde gedichten van Willem Wilmink Dichtwedstrijd 2017-2021;
Diverse Borne doet Poëziebundels;
Droomgedichtenbundel samengesteld door Gerard Rozeboom met het gedicht “Damascusdanser”. Een gedicht geïnspireerd op de Syrische balletdanser Ahmad Joudeh.

Covers: