Biografie

Monique Wilmer-Leegwater (Borne, 1966) woont in het mooie Twente en is werkzaam in de financieel-administratieve sector. Al haar hele leven heeft zij een passie voor poëzie en het schrijven ervan. Zo organiseert en presenteert zij in haar woonplaats Borne doet Poëzie om deze passie te delen met gelijkgestemden en het lezen en schrijven van poëzie te stimuleren. 

Na het volgen van poëzielessen aan de Schrijversvakschool te Amsterdam, waar ze les kreeg van Froukje van der Ploeg, is ze met haar werk naar buiten getreden. Sindsdien is ze herhaaldelijk genomineerd voor grote poëzieprijzen zoals bijvoorbeeld de Plantage Poëzieprijs Amsterdam, en de Rob de Vos Poëzieprijs van Meander. Ook nam zij deel aan de online versie van Dichters in de Prinsentuin

Werk van haar is gepubliceerd in diverse verzamelbundels en het literair e-magazine voor Nederlandstalige poëzie Meander, waar tevens een interview met haar te lezen is. 

Onlangs heeft zij zich uit overtuiging aangesloten bij de Klimaatdichters. De natuur is dan ook een belangrijk thema in haar werk.In 2021 is zij wederom uitgenodigd om voor te dragen in de loofgangen bij Dichters van de Prinsentuin in Groningen. Onlangs nog werd zij genomineerd voor de Amsterdam UMC Poëzieprijs 2021 waarvan de prijsuitreiking in het najaar zal plaatsvinden. Momenteel werkt ze aan haar debuutbundel.