Biografie

Monique Wilmer-Leegwater (Borne, 1966) woont in het mooie Twente en is werkzaam in de financieel-administratieve sector. Al haar hele leven heeft zij een passie voor poëzie en het schrijven ervan. Zo organiseert en presenteert zij in haar woonplaats Borne doet Poëzie om deze passie te delen met gelijkgestemden en het lezen en schrijven van poëzie te stimuleren. 

Na het volgen van poëzielessen aan de Schrijversvakschool te Amsterdam, waar ze les kreeg van Froukje van der Ploeg, is ze met haar werk naar buiten getreden. Sindsdien is haar werk met regelmaat bekroond of genomineerd voor poëzieprijzen zoals de Rob de Vos Poëzieprijs van Meander, de Amsterdam UMC Poëzieprijs en de Plantage Poëzieprijs. Ook nam zij twee keer deel aan het literaire festival Dichters in de Prinsentuin.

Werk van haar is gepubliceerd in diverse verzamelbundels waaronder “In Donzen Dromen” de 100 beste gedichten van de Gedichtenwedstrijd (voorheen Türing) en het literair e-magazine voor Nederlandstalige poëzie Meander, waar tevens een interview met haar te lezen is.

Monique is uit overtuiging aangesloten bij de Klimaatdichters. De natuur is dan ook een belangrijk thema in haar werk. Momenteel werkt ze aan haar debuutbundel.

Omslagfoto: Rita Pünt